Szalai András, munió instruktor

Bemutatkozás – Egy lányos apuka missziója

1966-ban születtem, budapesti vagyok. Feleségem mentálhigiénés tanácsadó, két kislány boldog szülei vagyunk. Hivatásos kutató, oktató vagyok a vallás- és hittudomány területén, de az önvédelem oktatását is hivatásomnak érzem. Őrző-védő típus vagyok (INFJ-A), mindig zsigerből védtem mindent, ami érték. Ha az emberek többsége juh, és vannak farkasok, akkor juhász eb vagyok :o)

Még az előző rendszerben nőttem fel, és az állami kontroll a mainál nagyobb közbiztonságot is jelentett. Lányaim vannak, és hogy ma olyan sok tinédzsert és nőt zaklatnak vagy támadnak meg, felháborítónak tartom, de tenni is akarok ellene.

Fiatalon én is meg akartam védeni magam. Hat éven át karatéztam, pár évet aikidóztam, de amikor közterületen belém kötöttek, az adrenalin szintem megugrását nem tudtam kezelni, hiszen edzésen ilyesmi elő sem fordult. Akkor futással megúsztam, és ezek után sok éven át inkább csak sportoltam. 2006 óta azonban krav-maga edzésekre járok, ahogy időm engedi, illetve más rendszerekkel is megismerkedtem. A munióra 2018-ban, önvédelmi eszközöket tesztelve bukkantam rá, és azonnal megtetszett mint eszköz és program. Úgy látom, ezen a területen komoly hiányt tölthet be.

Civil vagyok, nem harcművész. Sportos, de nem élsportoló. Phil mégis bevett az instruktorok közé, mert mint mondta, a realitás iránti érzéket többre becsüli a fokozatoknál. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a munió küldetésében partnernek tekint, és az első USA-n kívüli instruktor lehettem. 

„Az önvédelem” menüpont alatti mémek, cikkek, ajánlott könyvek, videók és a Szeminárium az elmúlt 14 év személyes kutatásának a gyümölcse. Ha úgy tetszik, az út, amit eddig bejártam. Ha egyes témákban elfogultnak tűnök, az is vagyok, mert igyekszem a valóság elkötelezettje maradni.

Magyar edzőimen kívül más nagyszerű emberektől is sokat szívtam magamba. A gondolatok, tanácsok mögött tehát olyanok inspiráló tűnődései, tudományos kutatásai és terepen szerzett tapasztalatai is állnak, akik velem ellentétben tényleg szakmai tekintélyek.

Mivel önvédelmet oktatni nagy felelősséggel jár, mindent, amit tanultam, az ORFK-val és az OKRI-val levelezve a hazai jogi viszonyokra alkalmaztam. A muniót külön ellenőriztettem az ORFK-n, mert  csak valóban legális önvédelmi eszközt akarok használni és terjeszteni.

Hiszem, hogy mindezt a neten és a Szemináriumon közzé téve másoknak sok pénzt, időt, energiát és sebeket takaríthatok meg. Remélem, Neked is.

0

 .